Евроамбасадорот во посета на нашето училиште

На 12 април, 2019 г. амбасадорот на Европската унија, Самуел Жбогар, го посети нашето училиште. Учениците на СЕПУГС „Арсени Јовков“ имаа уникатна можност да дебатираат со амбасадорот поставувајќи му прашања и претставувајќи ги своите погледи, но и младешката нетрпеливост за подобра иднина.

Модератор на дебатата беше Емилија Белогаска, која се потсети на своите средношколски денови поминати во СЕПУГС „Арсени Јовков“.

Преку оваа дебата училиштето уште еднаш ја презентираше мултиетничката функционалност, низ процесот на меѓуетничка интеграција во образовниот процес, што е наше секојдневие.

Logo

СЕПУГС „Арсени Јовков“ – Скопје

  • ул. „Ќемал Сејфула“ бр. 35, нас. Бутел 1000 Скопје, Македонија
  • Телефон: +389 (02) 2611-195
  • Е-пошта: arseni_jovkov2004@yahoo.com

Мапа со локација