Мултиетнички интегрирани спортски училишни тимови

И во учебната 2019/2020 година, како и во претходните, нашето училиште зеде учество во Училишните средношколски лиги:  Одбојка машки и женски,  Кошарка машки и женски,  организирани од Град Скопје.

Одговорен наставник – тренер беше Шкодран Ебиби, наставник по спорт и спортски активности во СЕПУГС „Арсени Јовков“. Наставникот, како и изминатите години го афирмира училиштето на полето на спортските активности и огромна е неговата заложба за составување меѓуетнички интегрирани тимови од ученици кои наставата ја следат на различен наставен јазик. Преку спортот нашите ученици ги развиваат чувствата за солидарност, сплотеност и здружено работење.

На овогодинешните натпревари интегрираниот машки одбојкарски тим се пласираше во полуфинале, но поради пандемијата понатамошните натпревари не се одиграа.

 

Документи

Галерија

Logo

СЕПУГС „Арсени Јовков“ – Скопје

  • ул. „Ќемал Сејфула“ бр. 35, нас. Бутел 1000 Скопје, Македонија
  • Телефон: +389 (02) 2611-195
  • Е-пошта: arseni_jovkov2004@yahoo.com

Мапа со локација