НА 12 АПРИЛ ВО 12 ЧАСОТ СИТЕ ВО ГРАДСКИ ПАРК

Средното економско и правно училиште на Град Скопје „Арсени Јовков“ оваа година прославува 130 години од раѓањето на својот патрон Арсени Јовков и 50 години од постоење на училиштето. Од формирањето, па до денес, училиштето исшколува над 70.000 економски техничари, биротехничари и дактилографи и деловни секретари кои успешно се вклучија во нашето општество како вработени или го продолжија своето образование на факултетите.

Својата успешна работа и своето постоење ќе го одбележиме со музички хепенинг под мотот МЛАДОСТА Е МОЈАТА РЕЛИГИЈА на 12 април (сабота) од 12 – 14 часот во Градскиот парк, локација Школка. Ќе настапуваат бендови од школото кои ќе пеат на македонски, албански, ромски и турски.

На овој начин сакаме да го поттикнеме соживотот меѓу сите заедници во државава, да испратиме порака за соживот и да покажеме дека музиката и младоста не познаваат разлики.

Документи

Галерија

Logo

СЕПУГС „Арсени Јовков“ – Скопје

  • ул. „Ќемал Сејфула“ бр. 35, нас. Бутел 1000 Скопје, Македонија
  • Телефон: +389 (02) 2611-195
  • Е-пошта: arseni_jovkov2004@yahoo.com

Мапа со локација