.

direktorДиректор г-ѓа Јованка Аспровска

дипломиран педагог, магистер по економски науки

Образованието е најскапа, но најисплатлива инвестиција, бидејќи напредокот го генерираат соодветно и современо образовани луѓе.

На македонското општество му се потребни образовани луѓе кои ќе знаат да се носат со преманентниот развој на светот, ќе можат да комуницираат и соработуваат со него, а ќе бидат оспособени како за пазарот на работна сила така и за понатамошно, универзитетско усовршување. Ние сме мала земја и доколку сакаме напредок мораме да соработуваме со светот.

        Со новите програми, кои во нашето училиште се воведоа од учебната 1999 год. се настојува што е можно повеќе и подобро обучување на ученикот за современо работење, а истовремено да му се овозможи и непречен пристап на сите факултети, посебно на оние кои се сродни до нашата струка (Економски, Правен, Филозофски итн.).

Од формирањето, па до денес, училиштето исшколува над 60.000 економски техничари, биротехничари и дактилографи и деловни секретари кои успешно се вклучиле во нашето општество како вработени или го продолжиле своето образование на некој од факултетите.

Директор 

Јованка Аспровска

 

e-mail Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Адела Малиминова – секретар

+389 (02) 2611-195 / +389 (02) 2613 – 066

+389 (02) 2612-813 локал 11

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. – секретар

 

direktor

Јованка Аспровска

 

BRO-baner-14a

 

matura-baner-14

 

2 Logo DIC

 

CSOO-14-web

 

header-mk