.

ВО СУГС „АРСЕНИ ЈОВКОВ“ Е СПРОВЕДЕНА ГАСИФИКАЦИЈА

GASIFIKACIJAГрадоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и директорот на СУГС „Арсени Јовков“, Јованка Аспровска,  на 19.10.2015  година  го  пуштија во употреба  новиот котел  на  гас  во  СУГС „ Арсени Јовков“.  
„Денеска на почетокот на  грејната сезона  ги пуштаме во употреба котелите на гас во СУГС „Арсени Јовков“, каде што учаат околу 2.000 ученици,  дел од  проектот за гасификација на две училишта. Според пресметките, се  очекува  да се заштеди околу 50% од финансиските средства кои се трошеле за греење и повраток на инвестицијата за околу 4 години, истакна градоначалникот Трајановски.

Повеќе: ВО СУГС „АРСЕНИ ЈОВКОВ“ Е СПРОВЕДЕНА ГАСИФИКАЦИЈА

ПЕТТА ТРАДИЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА „Твориме, создаваме и зборуваме на македонски јазик“

zajazikotВо организација на учениците на СЕПУГС „Арсени Јовков“ на сцената во Драмскиот театар во Скопје на 14.12.2015 г. се одржа петтата по ред традиционална Манифестација Твориме, создаваме и зборуваме на македонски јазик“. Годинешното мото на Петтата јубилејна манифестација е МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК НАШ ИДЕНТИТЕТ.

Повеќе: ПЕТТА ТРАДИЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА „Твориме, создаваме и зборуваме на македонски јазик“

Марија
Дренковска - Стојановска

 

BRO-baner-14a

 

matura-baner-14

 

2 Logo DIC

 

CSOO-14-web

 

header-mk