.

Арсени Јовков

Средното економско и правно училиште на Град Скопје „Арсени Јовков“ постои веќе 50 години. Во него се образуваат кадри во две насоки: деловен секретар и економски техничар. Наставата се изведува во две смени на македонски и албански наставен јазик. СУГС „Арсени Јовков“ – Скопје е еден од најголемите регионални центри за средно стручно образование во РМакедонија. Од своето формирање од 1963 година до денес училиштето прерасна во едно од најпрестижните училишта во областа на стручните образовни кадри.
Во нашето средно училиште имаат матурирано повеќе познати личности, на кои сме посебно горди. Дел од тие матуранти се и: премиерот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, министерот за економија Ваљон Сарачини, Лазар Еленовски амбасадор во Белгија, Орце Камчев – генерален менаџер на болницата Систина, Весна Хорватовиќ – директор на БРО, Снежана Лупевска – новинар, Дани Димитровска – пејачка, Сузана Спасовска – пејачка и уште многу други.

Марија
Дренковска - Стојановска

 

BRO-baner-14a

 

matura-baner-14

 

2 Logo DIC

 

CSOO-14-web

 

header-mk