.

„ЗНАЕЈЌИ ПОВЕЌЕ ЗА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ЗНАЕМЕ ПОВЕКЕ ЗА НАС“ - Едукација на средношколци за европските интеграции

evropskaunija

Европското  движење на Р.Македонија (ЕДРМ)  во соработка со Градот Скопје во текот на првото полугодие во СУГС „Арсени Јовков“ и уште четири училишта во градот Скопје го реазлираа проектот од едукативен карактер со наслов: Знаејќи повеќе за Европа и Европската унија знаеме повеќе за нас.
Учениците имаа можност во текот на ноември и декември во своите училишта да се запознаат со основните принципи на формирање и функционирање на ЕУ, како и за актуелностите во ЕУ и нејзиното проширување. Наставата ја одржаа магистри и докторанти на студиите по европеистика. Потоа беше одржано едно пригодно предавање за сите ученици во салата на Собранието на Град Скопје, а на 10 јануари 2015 година се одржа и квиз натпревар посветен на Европската унија, на кој учествуваа пет екипи (секоја по три ученика).

Повеќе: „ЗНАЕЈЌИ ПОВЕЌЕ ЗА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ЗНАЕМЕ ПОВЕКЕ ЗА НАС“ - Едукација на средношколци за...

ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

tocaci

 

Со велосипедска парада Градот Скопје го одбележа 22 септември - Меѓународен ден без автомобили. Парадата старуваше во 12 часот на плоштадот Пела и движеше низ центарот на градот: Плоштад “Македонија” – ул. “Македонија” – бул.” Димитрија Чупоски” – бул. “ВМРО” – бул.” Илинден”, а ќе заврши кај Градски Парк кај Школка.

Повеќе: ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

Марија
Дренковска - Стојановска

 

BRO-baner-14a

 

matura-baner-14

 

2 Logo DIC

 

CSOO-14-web

 

header-mk